to nie jest takie latwe z tymi psiakami osob prywatnych ,
jezeli ktos chce psa oddac to go odda , i jezeli nie znajdzie sie dla niego nowy dom to predzej czy pozniej znajdziemy go w schronisku albo pod kolami samochodu .
Te psy sa juz tak i tak skazane przez wlasciciela na oddanie ,
alergie , nagle przeprowadzki to znane wymowki ,
mysle ze jezeli ktos chce sie psa pozbyc to zrobi to i od tego momentu jest psiak w domu niekochany i on czuje to ze jest niechciany
Nie ma wykupywania psow !
Jezeli jest trzymamy w zlych warunkach , zaglodzony , chory i nie leczony mozna go odebrac przez interwencje
Mysle ze powinnysmy zanim zaczniemy szukac dla psa domu przejac go na zasadach zrzeczenia sie praw
Nastepny warunek , tak jak Magmal pisze ,
pies powinien zostac sie tak dlugo u rodziny dopoki nie znajdziemy dla niego DT albo DS ,
w naglych przypadkach ( smierc , ciezki wypadek wlasciciela ) wiadomo ze trzeba reagowac juz .
Jezeli rodzina nie jest w stanie dluzej zatrzymac psa u siebie , tak jak Magmal pisala i sytaucja wymaga dzialania na juz , wtedy powinien wlasciciel pokryc koszty utrzymania psa w hotelu i transportu
Tylko obawiam sie ze na takie warunki nikt sie w Polsce nie zgodzi , i beda psiaki za "naszymi plecami "wyzucane z domow ; wtedy bedziemy je zgarniac z ulicy lub wyciagac wraki ze schronisk .
Dlatego mysle ze jezeli rodzina chce oddac psa ,
to powinna podpisac umowe z fundacja o zrzeczeniu sie praw do psa na rzecz fundacji, w idealnym przypadku powinien zostac pies u rodziny tak dlugo dopoki nie znajdziemy dla niego DT albo DS ,
wlasciciel powinies pokryc koszty transportu psa
wlasciciel moze dalej tez szukac dla niego nowego domu ale ten bedzie sprawdzany pzez nas i z nami bedzie podpisywana umowa .
Dodane po 3 minutach:
magmal napisał(a):
A pod koniec tygodnia (mam nadzieję) zadebiutuje nasza piękniusia strona internetowa (wczoraj miałam szkolenie z administrowania).
Z nadejściem wiosny mam nadzieję zacznie sie nowy, lepszy rozdział w naszej działalności.
juz sie nie moge doczekac tej nowej strony ,
no i oczywiscie tego kiedy bedziemy nareszcie zarejestrowana fundacja z wlasnym kontem !!! he,he,he
Zniewoliliśmy resztę zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów w futrach i piórach tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwość, gdyby mieli oni stworzyć religię, szatanem byłby dla nich człowiek.
— William Ralph Inge