Wicki to 4 lub 5 letnia sunia. Do schroniska (Jędrzejewo) trafiła na początku sierpnia. Sunia jest bardzo przyjazna w stosunku do ludzi i dzieci (przyprowadziły ją do schroniska, a więc sprawdzone), nie przejawia również agresji w stosunku do innych psów. Jest bardzo grzeczna i czysta. Musiała mieszkać w domu, bo niechętnie kładzie się bezpośrednio na ziemi - woli na przykład na budzie. Sunia w tym tygodniu będzie szczepiona, a w następnym sterylizowana przez schronisko. A tu kilka fotek ślicznotki
Zniewoliliśmy resztę zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów w futrach i piórach tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwość, gdyby mieli oni stworzyć religię, szatanem byłby dla nich człowiek. — William Ralph Inge
sunia od wczoraj juz pod naszą opieką. W najbliższym czasie zobaczymy jaki ma charakter. Nasza Gosia na pewno odwiedzi sunię z aparatem
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."/ M. Siegal /
świetne informacje, naprawdę super trzymam kciuki żeby wszystko dobrze szło i doszło do celu -> nowy domek
Żadne zwierzę nie szydzi z innego, które jest do niego podobne jak kropla wody do drugiej. Tylko człowiek jest zdolny do takiej samo wzgardy - Emil Cioran
Tyn razem zdjęcia niezbyt udane, ale za to udało się trochę pomóc w przygotowywaniu psiaków na nadejście zimy. Zanim się obejrzałyśmy to zaczęło się robić ciemno, ale i tak wkleję kilka fotek naszej dziewczynki. Sunia jest przytulasek, na zdjęciach widać, że jak tylko na chwilę koło niej przykucnęłam to mi się próbowała wpakować cała na kolanka. Bardzo była zadowolona jak usiadłam, miała więcej miejsca na kolanach . Sunia wygląda dobrze, sierść i uszka w porządku oczywiście mogłaby przytyć odrobinkę. Sunia kocha ludzi i psiaki też pod warunkiem, że nie jest w boksie. Jak siedzi w boksie to pyskuje do sąsiadów, zwłaszcza gdy ktoś podchodzi - sunia próbuje wtedy zwrócić uwagę na siebie, a innych przegonić do budy
Pozdrowienia od naszej ślicznej panienki. Dziewczyna zadomowiła się już w hoteliku i rządzi - odgania inne psy od właścicielki hotelu. Jak jej nie ma w pobliżu to inne psiaki Wicki nie przeszkadzają, ale jak jest z Panią Małgosią to już wszystkie psy mają się trzymać z daleka. No i sunia strasznie pyszczy do sąsiadów w boksie, pies Karmelek, który był obok zachrypł od ciągłych kłótni z Wicki i trzeba go było przenieść do innego boksu
"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / "Na początku Bóg stworzył człowieka, ale widząc go tak słabym, dał mu psa" - /Alfons Toussenel/
Zniewoliliśmy resztę zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów w futrach i piórach tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwość, gdyby mieli oni stworzyć religię, szatanem byłby dla nich człowiek. — William Ralph Inge
Gosiu napisz więcej o WICKI,bo moja znajoma zdecydowała się adaptować na stałe do mieszkania w bloku na 4 piętro ,gdzie ona obecnie przebywa i co do charakteru.