Agat to 8 letni pies, którego właściciele poprosili nas o pomoc, bo pod koniec kwietnia wyjeżdżają za granicę. Opis psiaka przesłany przez właścicielkę:
"Agat nie jest wykastrowany, i nie jest zaczipowany, szczepienia tylko wścieklizna, jeśli trzeba proszę napisać na co jeszcze go zaszczepić. obecnie mieszka w bloku, śpi na dywaniku w kuchni, je 2 razy dziennie, suche i bardzo lubi makaron z kiełbaskami dla psa albo mokrą karmą z puszki. Trochę go spasłam masa ok 40kg,na nic nie choruje( jak był mały to byliśmy częstymi pacjentami u weterynarza, albo żołądek, kleszcz,ucho-teraz już ok),ma ranę tylnej łapce co widać na załączonych zdjęciach,i dziwny ogon-praktycznie od małego.na spacery chodzi 3 razy dziennie, w większości są to 10 minutowe spacery, w weekendy spacerujemy dłużej i po takich spacerach śpi przez wiele godzin . Jeśli chodzi o dzieci….moja teraz już 5 letnia chrześnica praktycznie z nim wychowana, robiła co chciała, robi do tej pory choć z nami już nie mieszka inne dzieci, nieufny, da się pogłaskać, z tym że ja zawsze jestem czujna ze względu na Agatka masę, jeszcze nikomu nie zrobił krzywdy.
Podczas spaceru trzeba uważać na inne psy, nie lubi kudłatych : kokiel spanieli, pudli. Jest silnym psem więc podczas spacerów zalecam czujność. Czasem zakładam mu kaganiec żeby uniknąć ewentualnego podjadania i później związanych z tym problemów żołądkowych. Nie daje mu kości, lubi marchewkę. Kotów nie lubi, z psami niby się bawi ale szczerze to nie wiem jakby wyglądało wspólne mieszkanie.
mieszkamy w Łukowie ,woj. Lubelskie
Agatek sam w domu...śpi:):):)"