sos2010/dalmibea napisał(a):sliczna ta twoja dalmatynka , i dozyla naprawde wspanialego wieku , az 15 ,super !!!!!
Tak wlasnie widzialam ze zaczynasz sie podpytywac jak to jest jak ma sie dwa psy , tak sobie pomyslalam ze myslisz moze o drugim
Przykro mi bardzo ze trafilas do nas na forum w troche burzliwym okresie i chwilowo panuje niezbyt przyjemna atmosfera , ale takie jest zycie,nie zawsze slonce swieci
Po pierwsze musisz wyczuc szy Saba woli byc w domu lepiej jedynaczka czy balaby bardziej szczesliwa jakby miala kumpla do zabawy ???
Sa psy ktore wola byc raczej same w domu i miec pania tylko dla siebie , moja Sara na przyklad jest taka . Ona bylaby strasznie smutna i nieszczesliwa jakby w domu pojawil sie drugi pies .
Musisz tez sie sama siebie zapytac czy stac cie finansowo na wyzywienie dwoch psow , na pokrycie kosztow leczenia dwoch psow , roznie to bywa , jak nie jeden cos ma to drugi ;(
Nie znam Twojej sytuacji , czy pies musi byc sam dluzszy czas w domu , moze w tedy we dwoch byloby im razniej .
Wazne jest ze obydwa psiaki beda sie ze soba rozumiec , bo latwiej jest zyc sobie razem z kims kogo sie lubi
Z regoly zgadza sie sunia z psem , albo dwie sunie razem lepiej jak dwa psy .
Najlepsza konstelacja wydaje mi sie nadal sunia-pies , bo pies raczej suni zawsze odpusci
Wazne jest tez zeby mialy dwa ta sama potrzebe ruchu , zeby nie bylo problemu z wychodzeniem na spacery , jeden po 10 Minutach chce do domu a drugi dopiero po 10 Minutach zlapal ochote na pozadny spacer
agrazka napisał(a):No tak, jak mówiłam, mam malucha sunię, mała jest słodka, ale rozrabia bardzo, żadnych zahamowań w stosunku do Saby, podgryza j ą i zaczepia. Saba przyjęła ją cudnie, nie robi jej krzywdy, ale boję się zostawić je same
i tu zaczyna się problem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość