Oprócz tego, że jestem oddaną miłośniczką dalmatyńczyków to również jestem fanką Gwiezdnych Wojen.
W planach miałam przygarnięcie suni, która dostała by imię Księżniczka Leia (w skrócie Leia). Los jednak chciał, że w moim domu zamieszkał piękny psi okaz i w ten sposób Księżniczka Leia została Lordem Vaderem (w skrócie Vaderem)
Czyli naszemu Bagusowi (pod takim imieniem jest w zaadoptowanych, gdzie można o nim poczytać) zmieniłam imię. Już nawet na nie reaguje, a w nocy jak chrapie to brzmi dokładnie jak Lord Vader
Vader jest cudownym psem, ogromnie inteligentnym, upartym indywidualistą. Od września idziemy do szkoły, żeby troszkę się podszkolić i wyszlifować umiejętności
Dodane po 2 minutach:
a tu się straaaaasznieeee boję burzy. Vader podczas burzy staje się malutkim pikusiem, wciska się w najmniejsze kąty i inne dziwne miejsca
Jutro idziemy na usg do weta, bo odebrałam dziś wyniki i Vader ma podwyższony poziom ALP i koniecznie musimy to sprawdzić. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
super , cieszy mnie to ,
ale on ma extra lozko , jak w hotelu 5-cio gwiazdkowym , nawet mu ten kolor do pyska.
Normalnie nadziwic sie nie moge ze on jest taki dostojny i taki elegancki wielkozwierz.
Ostatnio edytowano Cz sie 12, 2010 10:23 pm przez dalmibea, łącznie edytowano 1 raz
he,he , a rozowy jest przeciez dla dziewczynek ,
ok , niebieski by mu tak nie pasowal.
Super to wyglada.
Ja sie nie moge nadziwic ze on taki duzy , jak taki niemiecki dog !
ja już się przyzwyczaiłam do jego rozmiarów. Nie wydaje się już taaaki duży
Teraz inne psy jakoś zmalały
Lord Vader ma się świetnie. W końcu się nade mną zlitował i chodzi ze mną na długie spacery
Na razie jeszcze nie puszczam go ze smyczy, na wybieganie chodzimy na dłuuuugiej lince. On nie chce jeszcze bawić się piłeczką. Jak mu rzucam to sama muszę sobie przynosić Najlepiej szaleje jak ja biegam razem z nim. Przyjdzie mi rozpocząć karierę joggingową na stare lata
Mam nadzieję, że jak już całkiem zda sobie sprawę, że zostaje u nas na zawsze to zakoleguje się z jakimiś pasiakami (nie wymagam żeby ze wszystkimi) bo bardzo bym chciała, żeby miał kolegów do biegania i wariowania.......
Ale on jest naprawde duzym dalmatem ,
na wszystko przyjdzie czas , wybierz sie z nim do szkoly , tam napewno poradza cie jak mozna psa tego cz owego nauczyc , to znaczy czego ty sie musisz nauczyc zeby lepiej rozumiec sie z psem.