przez dalmibea » Cz paź 20, 2011 10:26 pm
Super , co za zadkosc w Polsce , przepraszam , nie chce zeby mnie ktokolwiek zle zrozumial , ale czegos takiego jeszcze nie mialysmy , zeby jaka kolwiek rodzina zdecydowala sie na adopcje dwoch psiakow prosto ze schronisko na raz , i to tylko dlatego ze kochaja zwierzeta , maja serce dla zwierzat i chca pomoc .
To zasluguje na wielkie uznanie i powinno byc przykladem dla innych rodzin , ktorzy maja mozliwosci przyjecia psiaka ze schroniska do siebie , ale wola dla pokazania sie przed sasiadami , albo nie wiem co za inne powody nimi kieruja i wola kupic psiaka z pseudohodowli , najlepiej szczeniaczka , a jak podrosnie to pojdzie na lancuch do budy .
Te zdjecia zwalily mnie z nog , te kozunie , konie , szczesliwe psiaki , prawdziwa sielanka , az sie lzy w oku kreca i za serce takie obrazki chwytaja i automatycznie nasuwa sie mysl , ojejeku , szkoda ze inne psiaki takiego szczescia nie maja , niektore dalej na mrozie na lancuchu przy budzie albo gdzies w lesie sa przywiazane albo w schronisku o przezycie walcza , wtedy plakac sie chce .
Prosimy o wiecej zdjec i o czeste zagladanie do galeri i na innych watkach .
Zniewoliliśmy resztę zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów w futrach i piórach tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwość, gdyby mieli oni stworzyć religię, szatanem byłby dla nich człowiek.
— William Ralph Inge